Spelers en honderden betrokkenen bij Australian Open in isolatie na coronageval

MELBOURNE РZo’n zeshonderd betrokkenen bij de Australian Open, onder wie tennissers, moeten in isolatie. De plaatselijke autoriteiten hebben de beslissing genomen nadat iemand die werkte in één van de bij de organisatie betrokken hotels positief heeft getest op het coronavirus.

Momenteel zijn er al enkele voorbereidingsevenementen in en rond Melbourne aan de gang. Het programma daarvan zou donderdag mogelijk be√Įnvloed kunnen worden door de nieuwe ontwikkelingen. Premier Daniel Andrews van de staat Victoria zei dat van een afgelasting van sommige toernooien vooralsnog geen sprake is.

Britse variant
De besmette persoon is een 26-jarige man. Hij zou positief hebben getest op de Britse variant van het virus. Hij werkte in het Grand Hyatt hotel van Melbourne. Het was √©√©n van de accommodaties waar spelers hun tweeweekse quarantaine uitzitten, die verplicht is na aankomst in Australi√ę. Voor hij zijn werkzaamheden begon had de man negatief getest, maar niet veel later begon hij verschijnselen te vertonen.

Geen reden voor paniek
Volgens Andrews bestaat bij ongeveer zeshonderd mensen het risico dat zij in nauw contact met de zieke man zouden zijn geweest. Zij zullen nu ook – opnieuw – worden getest. De premier benadrukte wel dat er ‚Äěgeen reden voor paniek is. We hebben vaker bewezen dat we dit aankunnen en vooralsnog is er sprake van slechts √©√©n geval.‚ÄĚ

Wel zullen de maatregelen in de betreffende staat, zoals het dragen van maskers in binnenruimtes, worden aangescherpt. Het is nog steeds de verwachting dat de Australian Open, de eerste grand slam van dit jaar, maandag begint.

Telesport

Share article

Latest articles