Spurs en Raptors pakken 3-2 voorsprong in play-offs

In zowel het hoge noorden als het diepe zuiden pakten twee thuisteams woensdag een voorsprong in de play-offs.  In San Antonio in Texas wonnen de Spurs van de Dallas Mavericks (103-109) en in het Canadese Toronto versloegen de Raptors de Brooklyn Nets (113-115).  Voor beide zegevierende teams betekende de overwinning een 3-2 voorsprong in de best of seven series van de eerste ronde in de NBA play-offs.

Brooklyn Nets – Toronto Raptors
In een kolkend Air Canada Center was de wedstrijd tussen de Raptors en Nets uiteindelijk het spannendst. Daar leek het lang niet op. De Raptors hadden aan het begin van het vierde kwart een voorsprong van achttien punten maar door 44 punten te scoren in de laatste periode kwamen de Nets nog angstvallig dichtbij. Het waren echter Kyle Lowry en het publiek die de jonge Raptors op de been hielden. Zelfs in Brooklyn waren ze onder de indruk.

Het was voor Lowry de zoveelste keer deze play-offs dat hij zijn team op de rug nam en een nederlaag voorkwam. Naast het scoren van 36 punten en het maken van buzzerbeaters, deelde de point guard ook nog een peptalks uit.

Voor de Nets werd Joe Johnson topscorer met dertig punten. De volgende wedstrijd is vrijdag in Brooklyn. De Nets moeten dan winnen om een uitschakeling te voorkomen.

Dallas Mavericks – San Antonio Spurs
In San Antonio deed de eindstand ook vermoeden dat er een spannende wedstrijd had plaatsgevonden, maar dat was gedeeltelijk gezichtsbedrog. De Spurs hadden namelijk vanaf de tip-off een voorsprong ten opzichte van de Dallas Mavericks. Ondanks de beste optredens van Vince Carter (28 punten) en Dirk Nowitzki (26 punten, vijftien rebounds) kon het team van Coach Rick Carlisle niet één keer het heft in handen nemen. Mede dankzij Kawhi Leonard.

Dat kwam voornamelijk door nieuwbakken vader Tony Parker. De Fransman werd dinsdag vader van Josh en vierde dat met 23 punten. Ook center Tiago Splitte had met zeventien punten en twaalf rebounds een flinke vinger in de overwinningspap. De Spurs kunnen de series nu in het slot gooien door vrijdag te winnen.

sportamerika.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter