Spurs naar West Finals, ondanks blessure Parker

Tony Parker moest in de eerste helft het veld verlaten met een hamstringblessure. Gelukkig voor de Fransman stonden zijn teamgenoten klaar om de serie met de Portland Trail Blazers in het slot te gooien. Danny Green en Kawhi Leonard scoorden 22 punten en Patty Mills noteerde achttien punten in de 104-82 overwinning in Game 5. De Spurs plaatsten zich voor het derde seizoen op rij voor de Western Conference Finals.

De Spurs nemen het in de finale op tegen de winnaar van de serie tussen de Los Angeles Clippers en de Oklahoma City Thunder (stand 3-2 in het voordeel van OKC). Genoeg tijd nog voor Parker om te herstellen. Een stunt zat er niet in voor de Trail Blazers die geen vat konden krijgen op het spel van Leonard. Mede dankzij zijn defense en vijf steals hielp hij zijn ploeg naar een blowout overwinning.

Hoe dominant speelde de ploeg van coach Gregg Popovich? San Antonio pakte dertien steals, deelde 24 assists uit op 42 baskets, scoorde 43 punten via de fastbreak met een 47 procent schotpercentage van het veld.

LaMarcus Aldridge scoorde 21 punten en Damian Lillard was goed voor zeventien punten en tien assists, maar konden niet voorkomen dat de Blazers voor de vierde keer in vijf wedstrijden met een groot verschil verloren van de Spurs. Ondanks dat Nicolas Batum het niet meer kon aanzien, kan Portland trots zijn op hun seizoen.

sportamerika.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter