Sterk Atlético verslaat Barcelona

Atlético Madrid heeft vanavond op indrukwekkende wijze een einde gemaakt aan het verblijf van FC Barcelona in de Champions League. De Madrilenen wonnen thuis met 1-0. Dat bleek na het gelijkspel (1-1) van verleden week in Barcelona genoeg voor een plek in de halve finales.

Barcelona wist vooraf dat het een meer dan lastige avond tegemoet zou gaan. Atlético verloor dit seizoen pas één keer in het eigen stadion Vicente Calderón. Vlak voor het beginsignaal werd echter bekend dat spits Diego Costa van Atlético niet fit genoeg was om mee te spelen. Hoewel dat op papier gunstig was voor Barça, viel daar in de praktijk weinig van te merken.

De thuisploeg startte brutaal en zette Barcelona op de eigen helft vast. Alle passes van de gasten werden afgejaagd, wat al snel enkele hachelijke situaties in de defensie van de Catalanen opleverde. Het duurde dan ook maar 5 minuten voor de 1-0 op het scorebord stond. Adrián, de vervanger van Costa, schoot eerst hard op de paal, maar de rebound werd opnieuw voor het doel van Barcelonakeeper Pinto gebracht. Adrián legde de bal goed terug op Koke, die onberispelijk binnenschoot.

Barça mocht van geluk spelen dat het niet na 20 minuten al met 3-0 achter stond. David Villa, nota bene oud-speler van Barcelona, raakte tot twee keer toe het aluminium. Eerst schoot de spits hard op de paal, waarna in de 19e minuut een fraai lobje op de lat belandde. De gasten konden daar vrij weinig tegenover stellen. Lionel Messi had een totaal offday en was nagenoeg onzichtbaar. De Argentijnse dribbelaar kopte een keer net naast het doel van de Belgische doelman Thibaut Courtois.

Van het gebruikelijke snelle positiespel van Barcelona was weinig zichtbaar. De ploeg werd eigenlijk alleen gevaarlijk via kopballetjes uit voorzetten van Dani Alves, maar steeds eindigden de pogingen net aan de voor Barça verkeerde kant van de paal. Dat overkwam Xavi in de tweede helft en met nog ruim 10 minuten te spelen Neymar eveneens.

Aanvoerder Gabi had de wedstrijd toen al moeten beslissen. De middenvelder liep vrij op het doel van Pinto af, maar gunde de niet al te zekere keeper een redding met de voet. Atlético kreeg vlak daarna nog enkele kansen op de bevrijdende 2-0, maar die kwam er niet. De spanning bleef daardoor aanwezig, maar echt in de problemen kwam Atlético niet meer.

ad.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter