QN Sport+ Television N.V.

‘Sterk optreden doelman Panchoe geen verrassing’

“Zijn sterke optredens in de wedstrijden tegen Panama en Mexico waren voor mij en de rest van Zwaluw ’96 geen verrassing”, prijst coach Prishad Parmessar zijn pupil Resham Panchoe. De amper zestienjarige doelman maakt grote indruk tijdens het Concacaf-kampioenschap zaalvoetbal in Guatemala.

Parmessar wijst erop dat de sluitpost vanaf zijn veertiende actief is in de hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB). Mede daardoor vindt de coach het optreden van zijn pupil geen toeval.

 

Panchoe werd ook dinsdag na de wedstrijd beladen met complimentjes voor zijn vele reddingen. Mede door zijn bijdrage boekte Suriname zijn tweede overwinning ooit op dit toernooi en maakt de nationale zaalvoetbalselectie nog kans op een plek in de kwartfinales.

Suriname verloor maandag de openingswedstrijd met 11-1 van Panama, de nummer twee van de regio. Toen al viel Panchoe op en zeiden de commentatoren dat de schade veel groter was geweest zonder hem onder de lat. De nationale selectie poetste die nederlaag de volgende dag weg door de 5-4 zege op de Mexicanen.

DWtonline.com

Foto: Erick Alvarez Penados