QN Sport+ Television N.V.

Strijd om plek bij de laatste acht vindt morgen voortgang

In de achtste finales van de Champions League komen morgen de vier resterende ploegen in aktie. In de Turk Telekom Arena ontvangt Galatassaray het Engelse Chelsea terwijl  het Koninklijke Real Madrid afreist naar Duitsland waar Schalke’ 04 de opponent van de avond is.

Met de terugkeer van trainer Jose Mourinho op Stamford Bridge doet Chelsea dit seizoen weer uitstekende zaken; de ploeg is koploper in de Premier League en verkeert in goede vorm.

De Champions League winnaar van twee seizoenen geleden heeft fantastische voetballers als Eden Hazard en Andre Schurrle gehaald die steeds weer laten zien wat ze waard zijn terwijl spelers als Frank Lampard en Branislav Ivanovic nog altijd van enorme klasse zijn; Petr Cech is nog steeds een betrouwbare sluitpost. Aan de andere kant heeft Galatassaray ook een aardig team op de been gebracht. Zo zijn spelers als Emmanuel Eboue en Didier Drogba de gelederen van de Turken komen versterken en natuurlijk beschikt de ploeg met spelers als Felipe Melo en Wesley Sneijder over een degelijk middenveld. Laatstgenoemde was met zijn doelpunt tegen Juventus op de laaste speeldag in de groepsfase nog persoonlijk verantwoordelijk voor de qualificatie naar de volgende fase van het toernooi.

Met een club als Real Madrid is Schalke’ 04 meer dan bewust dat daarmee niet de eerste en de beste tegenstander is geloot; de Spanjaarden zijn onder leiding van trainer Carlo Ancelotti aan een sterk sezoen bezig en zijn sinds het afgelopen weekeinde de enige koploper in de La Liga. Het vertrouwen in de ploeg is ontzettend groot, zeker gezien het team heeft bewezen ook in de afwezigheid van Cristiano Ronaldo wedstrijden met speels gemak te kunnen winnen. Schalke’ 04 doet het niet bepaald goed in de competitie, maar zal in eigen huis haar huid duur verkopen tegen de Spaanse grootmacht.

De return wedstrijden worden gespeeld op 18 maart.

Rasjied Soeltan