Suarez blijft geschorst, trainen mag

Luis SuĂĄrez mag tot eind oktober geen voetbalwedstrijden spelen. Het internationaal sporttribunaal CAS handhaafde de schorsing van 4 maanden van de Uruguayaanse aanvaller, die op het WK de wereld schokte door in de schouder van de Italiaanse verdediger Giorgio Chiellini te bijten.

Het CAS besloot wel dat SuĂĄrez mag gaan trainen bij zijn nieuwe club FC Barcelona, iets wat hem oorspronkelijk verboden was.

De 27-jarige aanvaller zette op 24 juni tijdens de laatste groepswedstrijd op het WK van Uruguay tegen Italië zijn tanden in de schouder van Chiellini. Het was al de derde keer in zijn carriÚre dat Suårez een tegenstander beet. Het incident ontging de arbitrage, maar op basis van de tv-beelden deelde de wereldvoetbalbond FIFA 2 dagen later een zware straf uit aan Suårez: negen wedstrijden schorsing voor de nationale selectie en 4 maanden lang geen voetbalgerelateerde activiteiten uitvoeren. De oud-Ajacied ging in beroep, maar dat wees de FIFA af. Suårez stapte vervolgens naar het sporttribunaal CAS.

Afgelopen vrijdag werd de zaak behandeld in Lausanne. SuĂĄrez hoopte op strafvermindering, maar moest het doen met een klein succesje. Hij mag bij zijn nieuwe club Barcelona gaan trainen, maar wedstrijden spelen zit er tot 26 oktober niet in. Uitgerekend op 26 oktober staat de ‘ClĂĄsico’ tussen Barcelona en Real Madrid op het programma.

ad.nl

Share article

Latest articles