Su√°rez getuigt niet voor FIFA na bijtincident

Luis Su√°rez zal niet getuigen in het kader van het disciplinair onderzoek van de wereldvoetbalbond FIFA naar het bijtincident van dinsdag in de wedstrijd Uruguay-Itali√ę (1-0). Dat verklaarde Wilmar Valdez, voorzitter van de Uruguayaanse Voetbalbond, vandaag op de Uruguayaanse radiozender Sport 890.

Su√°rez, die woensdag net als de 11 basisspelers van dinsdag niet op training te zien was, zette dinsdag tien minuten voor tijd zijn tanden in de schouder van Itali√ę-verdediger Chiellini, maar kwam weg zonder sanctie. Zelf ontkende ‘El Pistolero’ het bijtincident.

De Wereldvoetbalbond (FIFA) opende na de wedstrijd een disciplinair onderzoek. De FIFA vroeg al de televisiebeelden op en zal deze spoedig beoordelen, zo maakte een FIFA-woordvoerder  bekend. Als de aanvaller van Liverpool schuldig wordt bevonden, wacht hem een zware schorsing en is zijn WK meer dan waarschijnlijk voorbij.

De advocaten van Luis Su√°rez zijn inmiddels naar Rio de Janeiro gevlogen om eventueel de verdediging van de aanvaller op zich te nemen.

De Uruguayanen plaatsten zich dankzij de 1-0 zege voor de achtste finales. Daarin nemen ze het zaterdag op tegen Colombia.

ad.nl

Share article

Latest articles