QN Sport+ Television N.V.

Suárez legt criticasters het zwijgen op met heldenrol

Atlético Madrid heeft dinsdagavond op de valreep gewonnen bij Getafe. Luis Suárez was de reddende engel voor de landskampioen, die lange tijd weinig indruk maakte.

Bij het affiche Getafe – Atlético Madrid verschijnt er al snel een glimlach op de gezichten van voetbalstatistici. Het is dan ook een absurd gegeven dat De Rojiblancos tot dinsdagavond in hun laatste negentien officiële wedstrijden tegen de stadgenoot de nul hielden.

Die reeks kwam dinsdag vlak voor rust ten einde. Na gegrabbel van Jan Oblak belandde de bal uiteindelijk bij verdediger Stefan Mitrovic, die raak kopte. Atlético Madrid, met Antoine Griezmann en Suárez aan de aftrap, dwong weinig af en moest na de hervatting vol aan de bak om te voorkomen dat er voor de derde keer deze competitie punten zouden worden verspeeld.

 

Als vanzelfsprekend kwam Getafe onder druk te staan, maar zo heel veel dwong de landskampioen aanvankelijk niet af, ondanks een overwicht. Na een rode kaart van Carles Aleñá – die zomaar Matheus Cunha trapte – kon Getafe het steeds moeilijker belopen en uiteindelijk maakte Suárez de 1-1. De goalgetter nam de bal goed aan en rondde overtuigend af.

Suárez nam niet de tijd om te juichen, maar pakte de bal in de hoop op meer. De 34-jarige aanvaller kopte vervolgens bij het ingaan van de blessuretijd raak voor de 1-2. Daarmee nam de ex-Ajacied ook wraak op enkele criticasters die Atlético-trainer Diego Simeone maandag nog vragen stelden over het vermeende gebrek aan scherpte bij de Uruguayaan.

vi.nl