QN Sport+ Television N.V.

Suárez moet niet op de vleugel, dan verlies je helft van zijn goals

suarez vleugel

Op papier heeft Barcelona met Lionel Messi, Neymar en zomeraanwinst Luis Suárez een droomvoorhoede, maar in de praktijk weten de drie sterspelers elkaar nog lang niet altijd goed te vinden. Volgens Fabio Capello is vooral Suárez voorlopig niet gelukkig nu hij als buitenspeler fungeert.

De bondscoach van Rusland erkent dat trainerLuis Enrique dagelijks met de Uruguayaans international werkt en dat het lastig is om van grote afstand iets te zeggen over zijn werkwijze. Toch is Capello ervan overtuigd dat momenteel niet alles uit de kwaliteiten van de voormaligLiverpool-topscorer wordt gehaald. “Zijn coach weet meer dan wij, maar de vleugel is niet de beste positie voor Suárez”, vertelt de Italiaanse oefenmeester aan Onda Cero.

“Hij heeft scorend vermogen, maar je verliest de helft daarvan als je hem op de flank zet. Suárez moet in het centrum staan, niet op de vleugels. Hij is in mijn ogen een van de beste aanvallers van de wereld, dus Luis Enrique zal een oplossing moeten verzinnen. Want het huidige Barcelona wil nog net zo voetballen als in het verleden, maar er zit minder snelheid in”, analyseert de keuzeheer van de Russen.

Suárez scoorde tot dusverre pas twee keer voor Barcelona, terwijl de Catalanen afgelopen zomer veel voor hem betaalden. Goal becijferde dat de transfer van de aanvaller zelfs de duurste van 2014 was; daarbij werd niet alleen de afkoopsom meegenomen, maar ook tekengeld, de beloning voor zaakwaarnemers en het loon dat de komende jaren betaald zal worden. Zo kwam Suárez op 253 miljoen euro uit en bleef hij Ángel Di María (241 miljoen) voor, die van Real Madrid naar Manchester United ging.

voetbalzone.nl