Suarez twee keer trefzeker bij simpele overwinning Barcelona

FC Barcelona heeft de koppositie in de Primera Division woensdag met verve verdedigd. De Catalaanse formatie had voor eigen publiek weinig moeite om het laaggeklasseerde UD AlmerĂ­a te kloppen: 4-0.

De voorsprong op Real Madrid is daardoor zeven punten, maar de grote rivaal komt later op woensdag nog in actie tegen Rayo Vallecano.

Lionel Messi zette Barcelona na ruim een half uur op het juiste spoor door de 1-0 te maken. Tien minuten na rust krulde Luis SuĂĄrez de 2-0 binnen, waarna verdediger Marc Bartra een kwartier voor het derde doelpunt zorgde. SuĂĄrez maakte er in blessuretijd nog eens 4-0 van.

Hekkensluiter Córdoba CF was op bezoek bij Deportivo La Coruña dicht bij de vierde overwinning van het seizoen. Florin Andone zette de ploeg na rust op 0-1, maar schoot enkele minuten voor tijd ook een keer in het verkeerde doel : 1-1.

 

Parma

Hekkensluiter Parma heeft woensdagavond in de Serie A de eerste overwinning in ruim drie maanden geboekt.

De noodlijdende club, die eerder dit seizoen failliet werd verklaard en daarna een doorstart mocht maken, versloeg op eigen veld middenmoter Udinese met 1-0. Silvestre Varela maakte in de zeventigste minuut het doelpunt.

Parma, dat zaterdag ook al Internazionale op 1-1 hield, staat nog altijd laatste met dertien punten. Nummer negentien Cagliari heeft 21 punten en een wedstrijd meer gespeeld.

NU.NL

Share article

Latest articles