QN Sport+ Television N.V.

Superclásico uitgesteld na aanval op spelersbus Boca Juniors

De terugwedstrijd van de finale van de Copa Libertadores tussen Boca Juniors en River Plate is voorlopig met een uur uitgesteld (18:00 uur lokale tijd). Voorafgaand aan het duel werd de spelersbus van Boca in Buenos Aires aangevallen door fans van River.

De politie probeerde de fans die zich niet konden gedragen aan te pakken en gebruikte daarbij traangas. Maar omdat de ramen van de spelersbus door de aanval kapot waren gegaan, kwam het traangas ook terecht bij de spelers van Boca.

Zo is op beelden te zien dat de spelers bij het binnenkomen van het stadion nog flink last hebben van het gas. Vooral vedette Carlos Tevéz leek er behoorlijk slecht aan toe te zijn.

Middenvelder Pablo Perez zou volgens Argentijnse media naar het ziekenhuis toe zijn. Hij zou glassplinters in zijn oog hebben gekregen.

Ondertussen zitten in het stadion duizenden fans te wachten op de aftrap, die voorlopig dus met een uur is uitgesteld. De vice-president van Boca heeft laten weten dat zij helemaal niet meer willen voetballen vandaag.

Superclásico

De wedstrijd staat bekend als Superclásico. De twee stadgenoten en aartsrivalen spelen om de winst van de Zuid-Amerikaanse variant van de Champions League.

Twee weken terug werd het heenduel ook al afgelast. Toen was de hevige regenval de boosdoener. De wedstrijd werd daardoor een dag later gespeeld. In La Bombonera, het stadion van Boca, eindigde de wedstrijd in 2-2.

 

 

Bron: NOS.nl