QN Sport+ Television N.V.

Superieur herstel volleybalsters

De Nederlandse volleybalvrouwen hebben zich in Ankara prima hersteld van de dreun die Duitsland tijdens het eerste groepsduel uitdeelde. Bij het olympisch kwalificatietoernooi zegevierde de ploeg van Giovanni Guidetti met overmacht over het voor de volgende ronde geplaatste Turkije: 3-0 in sets (25-14, 25-10 en 25-21)

De nummer twee van het afgelopen Europees kampioenschap moet nu in de laatste groepswedstrijd Kroatië kloppen om zeker te zijn van de halve eindstrijd. Dat lijkt goed mogelijk, want de Kroatische vrouwen ging tegen zowel Turkije als Duitsland met 3-0 onderuit en liggen er al uit.

Bij een 3-0 overwinning kroont de formatie van Guidetti zich tot groepswinnaar en zou de 2-3 nederlaag tegen Duitsland helemaal zijn uitgewist. De bondscoach van Oranje trof de ploeg van zijn vrouw, die meedeed bij de Turken.

Bij het OKT in Turkije ligt één ticket klaar voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. De winnaar van het toernooi plaatst zich rechtstreeks, terwijl de nummers twee en drie een goede uitgangspositie creëren voor plaatsing. Zij krijgen in mei nog een herkansing op het mondiale, aanzienlijk minder sterk bezette OKT in Japan.

Telesport