Superieure Spurs nog één zege van vijfde titel

De San Antonio Spurs staan op matchpoint. Nog één overwinning op de Miami Heat en de Spurs pakken hun vijfde NBA-titel, een titel die vorig jaar nog nipt aan hun neus voorbijging na een epic 7-game-series tegen hetzelfde team. Niets lijkt er echter op dat het deze keer opnieuw tot zeven wedstrijden zal gaan nadat de mannen van Gregg Popovich afgelopen nacht in Game 4 Lebron James en co. opnieuw te kijk zetten in eigen huis, 107-86. Game 5 is zondag in San Antonio. Is er nog hoop voor de tweevoudig titelverdediger?

Leonard
Kawhi Leonard was wederom de grote man bij de Spurs. Na zijn game high 29 punten in wedstrijd nummer 3 kwam hij met twintig punten, veertien rebounds, drie blocks, drie assists en drie steals opnieuw tot een stat sheet om van te smullen. Maar niet alleen Leonard was op dreef. Tony Parker had negentien punten, Patty Mills noteerde er veertien voor San Antonio dat tot een uitstekend schotpercentage kwam van 57% en nu na de eerste vier wedstrijden gemiddeld 54% van zijn schoten heeft benut. Oh en niet onbelangrijk: Boris Diaw eindigde met acht punten, negen rebounds en een game high! negen assists .

San Antonio besliste net als in Game 3, toen het in de eerste helft een Finals-record 75.8% raak schoot, al voor de rust de wedstrijd. Een 7-0 run aan het eind van het tweede kwart bracht de superieure Spurs op een voor Miami niet meer te overbruggen voorsprong van 55-33, Leonard rondde de run af met een dunk om niet te vergeten.

Duncan
Ook voor Tim Duncan was het een speciale avond. The Big Fundamental eindigde met tien punten en elf rebounds, zijn 158ste double double in de play-offs waarmee hij het record overnam van Lakers-legende Magic Johnson. Daarnaast passeerde de 38-jarige veteraan Kareem Abdul-Jabbar voor hoogste aantal gespeelde minuten in de historie van de playoffs.

Miami
,,They smashed us. Two straight home games we got off to awful starts. They came in and were much better than us in these last two games. It’s just that simple,” aldus LeBron James die als enige Heat-speler zijn niveau haalde met 28 punten. Dywane Wade schoot een teleurstellende 3 uit 13 en eindigde met een schamele tien punten, Chris Bosh had er twaalf voor de Heat dat ook nog met duidelijke cijfers de strijd onder het bord verloor: 44-om 27.

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter