Surinaamse atleten succesvol in Montjoly

Op uitnodiging van een lokale club hebben drie atleten van de a.v. AGILE op vrijdagavond jl. deelgenomen aan een atletiekwedstrijd in Montjoly, Frans Guyana op het onderdeel 200m sprint, t.w: Jeffrey Vanan, Risingi Resida en Kevin Akontoe (400m loper).

Het streven was om hun persoonlijke records op dit onderdeel te verbeteren.

Er waren drie series bij de Mannen 200m Open en onze jongens gingen voor plaatsing in de finale welke zij alle drie bereikten. De eerste serie werd gewonnen door de Franse atleet Loic Prevot in een tijd van 22.06, de tweede serie door Jeffrey Vanan in een tijd van 22.10” en de derde serie door Risingi Resida in een tijd van 22.17. Kevin Akontoe eindigde in de derde serie op de derde plaats in een tijd van 23.45”. De finale welke tevens het sluitstuk van de avond was, zou tussen Suriname en Frans Guyana gaan en werd als zodanig aangekondigd door de announcer.

De atleten van beide landen haalden het onderste uit de kan in een zinderende race.

De Surinaamse atleten bleken de sterksten te zijn en klokten de volgende tijden: Jeffrey Vanan 21.45” (1e plaats), Risingi Resida 21.96” (3e plaats) en Kevin Akontoe 23.41” (7e plaats). Alle drie atleten verbeterden hun persoonlijke tijden drastisch en zijn zeer content dat hun training vruchten heeft afgeworpen. De windsterkte in de finale was 1.2m/sec.

De organisatie was zeer ingenomen met de deelname en performance van onze atleten, mede gezien het feit dat daardoor ook hun atleet zijn persoonlijk record ook heeft kunnen verbeteren. Prevot eindigde op de tweede plaats in een tijd van 21.85”. Vermeldenswaard is dat die atleet amper 16 jaar oud is. De deelname van Surinaamse atleten aan wedstrijden in Frans Guyana geeft altijd een extra dimensie aan het geheel en onze atleten hebben alweer drie uitnodigingen op zak.

De a.v. AGILE is zeer ingenomen met deze progressie en streeft ernaar de atleten die te laten voortzetten om later in het jaar hun jaardoelen voor 2014 te laten behalen. Daartoe reizen zij donderdag a.s. naar Trinidad af voor deelname aan de jaarlijkse Hampton Games.

Jeffrey Vanan wordt gesponsord door De Keurslager en N.V. Sarafina, Kevin Akontoe door de N.V.Havenbeheer en Risingi Resida door Staatsolie.

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter