QN Sport+ Television N.V.

Surinaamse schaakteams verliezen van Costa Rica en Zuid-Afrika

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — De Surinaamse schaakteams hebben het maandag in de tiende speelronde van de Olympiade in Chennai, India niet kunnen bolwerken tegen Costa Rica en Zuid-Afrika. De mannen incasseerden een 0-4 nederlaag tegen het Midden-Amerikaanse land, de vrouwen leden een 1-3 nederlaag tegen Zuid-Afrika.

 

DTSNV

Op bord 1 was Dewperkash Gajadin, die met wit speelde, niet opgewassen tegen Internationaal Meester Mauricio Arias. Hij moest binnen vier uren opgeven. Viresh Giasi speelde tegen David Cabezas. Hij kwam in tijdnood en speelde een verkeerde zet, waarmee hij zichzelf in de vingers sneed. Ook Romario Sanches kon in zijn partij tegen Gabriel Chavez geen vuist maken. Roger Matoewi probeerde de eer te redden voor Suriname, maar zijn plan mislukte. Eugenio Miranda wist daar gretig  gebruik van te maken en trok de partij naar zich toe.

 

Nog hoop

Bij de vrouwen wist alleen Catherine Kaslan haar partij winnen en wel van Nicky February. Victoria Kaslan verloor van Chloe Badenhorst en maakt daardoor pas over twee jaar weer de kans een gooi te doen naar de titel Woman Fide Master. Op bord drie en vier verloren Joëlle Wijnhard en Shefali Creebsburg respectievelijk van Rebecca Selkirk en Denise Bouah.

 

De olympiade wordt dinsdag afgesloten. In de elfde tevens laatste ronde komen de vrouwen uit tegen Lesotho en de mannen tegen Somalië. Marlon Kaslan, voorzitter van de Surinaamse Schaakbond, zegt tegen de Ware Tijd dat er nog hoop is dat Imaan Kalidjo en Shefali Creebsburg bij een overwinning de titel Candidate Master behalen. “We streven daarnaast natuurlijk om binnen de honderd te vallen bij de dames en bij de heren binnen de 110, maar dat hangt allemaal af van de resultaten van de laatste wedstrijden”, aldus Kaslan.

Dwtonline.com