QN Sport+ Television N.V.

Suriname in volgende ronde WK-kwalificatie volleybal

Suriname heeft zijn plaats in de volgende ronde van de WK-kwalificatie voor vrouwenvolleybal veiliggesteld. Zondagochtend moest Martinique met 3-0 (25-17, 25-22, 25-19) eraan geloven, nadat zaterdag Haïti eveneens met 3-0 klop kreeg.

Suriname speelt later zondag de slotpartij tegen gastland Aruba. Bondscoach Eric Aikman gaat zijn basisopstelling veranderen. “Chavelli Wip gaat vanavond beginnen. We hebben een hele poos op de setterspositie met haar gewerkt.” Normaal staat Cheryl Brunings in de basis.

Het verschil tussen de partijen tegen Haïti en Martinique was de pass. “Die viel op bepaalde momenten inderdaad weg”, bekende Aikman. “Maar er is een duidelijk verschil tussen ’s morgens en ’s avonds spelen. Toch is het redelijk gegaan.”

Het wegvallen van de pass was vooral in de derde set merkbaar. Het stond in die set zeker vijf keer gelijk, voordat de wedstrijd bij 13-13 werd opengebroken door Sandrina Hunsel, Janice Valies, Cabriëlla Bouterse en Xaviera Willemsberg.

Over de wedstrijd van zondagavond in Centro Deportivo Betico te Santa Cruz tegen Aruba zegt Aikman dat het een “leuke game” kan worden. “Aruba zal zonder meer komen om te spelen.” Het gastland verloor op de openingsavond in vier sets van Martinique.

René Melinard, coach van Martinique, was ondanks de nederlaag tegen Suriname optimistisch. “I think we still can make it through the next round. But we have to beat Haïti.” Hij sprak vol lof over Suriname. “Suriname is playing on a higher level. It was very difficult to play against them.”

De sfeer binnen Suriname is goed. Het team geniet goede ondersteuning van de familie Brunings, de Surinaamse Arubaan Steve Netto en anderen.

Bron : Dwtonline.com