Suriname pakt 1ste belangrijke 3 punten in WK – qualificatie reeks

Suriname heeft vanavond de eerste goede stap gedaan richting het WK 2022. Alhoewel de weg nog zeer lang is naar de eindrondes in Qatar, pakte het land onder Dean Gorre de nodige 3 punten tegen Cayman Islands. De doelpunten werden gemaakt door Shaquille Pinas, Ryan Donk en Gleofilo Vlijter. Er werd gerust met een stand van 2 – 0.

Suriname zette al heel vroeg druk op de tegenstander; het verschil in kwaliteit was al heel gauw merkbaar , maar tot grote kansen kwam het land niet. Met Ryan Donk voor de centrale verdediging spelend werd het middenveld totaal beheerst, terwijl over de flanken zowel Comvalius als Hasselbaink voor de nodige dreiging zorgden. In de 21ste minuut kwam Shaquille Pinas heel goed inlopen op een vrije trap vanuit rechts strak en zeker kopte hij in en gaf doelman Lee het nakijken; 1 – 0 Suriname.

In de 38ste minuut zouden de gasten het nog moeilijker krijgen toen Hasselbaink op illegale wijze naar de grond werd gebracht in het strafschopgebied. De ervaren Ryan Donk, uitkomende voor Galatassaray in Turkije, schoot de door de arbiter toegekende strafschop veilloos in; 2 – 0.

 

De 2de helft kende ongeveer het zelfde spelbeeld; Cayman Islands kwam slechts tot 1 schot op doel (Ebanks), terwijl Suriname de druk hoog bleef zetten. Bij elk moment van balverlies werd de bal danig snel weer veroverd. Het zou een hele poos duren voordat er weer een doelpunt zou vallen; via een aardige combinatie door het centrum kwam de bal terecht bij Gleofilo Vlijter die in de korte hoek laag en raak schoot; 3 – 0. Hiermee wist Vlijter zijn goede prestaties bij Natio een goed vervolg te geven. In de score zou er geen verandering meer komen. Voor Suriname kwamen Jerrel Wijks, Dimitri Apai, Sercinio Eduard, Ishan Kort en Dion Malone invalllen voor de ploeg van Dean Gorre.

Suriname speelt op zaterdag 27 maart in Amerika tegen Aruba; de wedstrijd staat gepland voor 21.00 uur surinaamse tijd.

 

Share article

Latest articles