QN Sport+ Television N.V.

Suriname verslaat Guaeloupe, maar krijgt niks kado

In Houston is het aan Natio gelukt wat in Orlando uitbleef; een overwinning pakken op de Gold Cup! Na een 1 – 1 stand bij de rust eindigde de wedstrijd  in een 2 – 1 score. Nigel Hasselbaink maakte de winnende treffer laat in de wedstrijd.

Zeer verassend trad Dean Gorre naast Ivenzo Comvalius ook nog aan met Eduards en Apai in de basis. Vooral de laatstgenoemde was zeer actief in het begin van de wedstrijd en schoot meerdere malen op doel. Halverwege de 1ste 45 minuten bediende Bisewar de oud – Transvaler op maat, maar deze raakte oog in oog met doelman ajax het leder compleet verkeerd.

Suriname bleef overigens de druk opvoeren en het was aan Haps om vervolgens de deklat te raken uit een vrije trap. Uit de zelfde aanval werd Vlijter diep gespeeld; de Beitar Jerusalem spits plaatste vanuit een haast onmogelijke hoek de bal in het zijnet van de verre hoek; 1 – 0 Suriname.

Triest genoeg zou Suriname ook deze keer haar voorsprong niet lang behouden; nadat reeds de deklat van doelman Hahn geraakt werd, zou er zeer slordig gedekt worden en Guadeloupe’s Mattheas Phaeton kon het leder vrij de verre hoek inschuiven; 1 – 1.

Aan het eind van de 1ste helft kreeg de speler Irep na een forse tackle op Comvalius de directe rode kaart. Met de man meerderheid kreeg Natio in de blessure tijd een aantal goede mogelijkheden voor de 2 – 1, maar doelman Ajax hield de Fransen knap overeind.

De 2de helft kende een begin zonder al te veel hoogtepunten. Met de inbreng van wissels als Becker, Dankerlui en Alberg kwam er weer extra vaart in het spel; de nodige kansen werden weer gecreeerd, maar de doelpunten bleven uit.

 

Toch zou Natio tot scoren komen; de ingevallen Hasselbaink werd goed bediend vanuit rechts en scoorde zeer beheerst de 2 – 1 binnen. Hiermee toonde Hasselbaink wederom zijn scherpte voor goaltjes.

Met name Dankerlui, Becker en Comvalius kregen geheide kansen om de voorsprong uit te breiden, maar verder dan 2 – 1 kwam Natio echter niet.

In het slot van de wedstrijd kreeg ook de speler Annette een 2de gele kaart na een lelijke overtreding op Diego Bisewar; hieropvolgend ontstond een situatie van onsportief gedrag met het gevolg dat van beide landen de spelers het veld opstormden. Ryan Koolwijk ontving vanaf de bank een gele kaart.

Met deze overwinning schrijft Suriname geschiedenis; de 1ste overeinning ooit op een Gold Cup is een feit. Uitgeschakeld, maar wel met een opgeheven hoofd verlaat Natio de Concacaf Gold Cup  2021.