Suriname wint 39 medailles tijdens Zuid-Amerikaanse kampioenschappen powerlifting en bench press

Tien gouden, zestien zilveren en dertien bronzen medailles was de oogst van de nationale selectie van de Suriname Powerlifting Federation (SPF) tijdens de Zuid-Amerikaanse kampioenschappen powerlifting en bench press, die van 6 tot en met 10 september werden gehouden in Lima, Peru. “Hoewel er wat uitdagingen waren met de algehele organisatie van deze wedstrijden, heeft Suriname een goede beurt gemaakt. De atleten hebben zich intensief voorbereid en dat was veelal te merken aan hun prestaties”, schrijft de SPF in een persbericht.

tromoto nv

Voorzitter Randall Kariodimedjo, die tot en met zaterdag drie medailles – één goud, één zilver en één brons – in de wacht had gesleept, toont zich “erg tevreden” over de prestaties. In Lima lukte het elke Surinaamse deelnemer in de prijzen te vallen. De overkoepeling hoopt dat deze resultaten meer licht zullen doen schijnen op de powerliftingsport in Suriname, “zodat deze zijn waardige plek mag innemen binnen het sportgebeuren en vanuit de overheid ook meer kan worden geïnvesteerd in deze sport.” De SPF zegt “op eigen kracht en met ondersteuning van enkele sponsoren” de trip naar Lima te hebben gemaakt.

In de juniorenklasse sleepten Sjafee Kasnawi (-59 kilogram) en Omarr Johns (-74kg) gouden medailles in de wacht op de onderdelen bench press en bench only. Diëgo Kartataroeno (-66kg) pakte goud op het onderdeel deadlift. Randall Kariodimedjo (-83kg), Selmon Durgaram (-93kg), Tsuyenne Amatredjo (-52kg) en Abigaël Hing (-57kg) waren de besten op het onderdeel bench only in de openklasse en Sharivah Badloe (-63kg) in de juniorenklasse.      De zilveren medailles werden bemachtigd door Kenji Reyke (-74kg) in de sub juniorenklasse op de onderdelen classic powerlifting en deadlift, Kasnawi en Johns in de juniorenklasse bij classic powerlifting, squat en deadlift en Kartataroeno bij classic powerlifting. In de openklasse pakte Kasnawi zilver bij deadlift en bench only, Damion Djarkasi (-74kg) bij bench only, Kariodimedjo bij bench press en Lyndon Ammersingh (-93kg) bij bench only. Hing (bench only) en Amatredjo (deadlift) werden tweede bij de vrouwen.

Voor de bronzen medailles zorgden Kartataroeno (squat, bench press), Djayand Oedai (-59kg/squat), Kasnawi (open klasse/classic powerlifting, bench press), Kariodimedjo (classic powerlifting), Ammersingh (bench press), Hing (squat, bench press), Badloe (classic powerlifting, squat, bench press) en Hing (open klasse/squat). Voor Kartataroeno, Djakarsi, Kasnawi, Durgaram, Reyke en Oedai waren deze wedstrijden hun internationale vuurdoop. Bij het versturen van het persbericht moesten Kariodimedjo (equipped powerlifting en equipped bench only) en Badloe (equipped bench only) nog in actie komen. De delegatie staat onder leiding van de SPF-bestuursleden Cynthia Dekker en Roshni Jankie.

De ware Tijd

Share article

Latest articles