QN Sport+ Television N.V.

SZVB Scholen futsal competitie 2017

Op 14 januari 2017 start de Surinaamse Zaalvoetbal Bond (SZVB) met een nieuwe editie van de Scholen futsal competitie. Vele scholen hebben zich al aangemeld en de SZVB is benieuwd als het record van 82 teams zal worden geëvenaard.

De Teach-inn zal plaatsvinden op vrijdag 9 december in het Lalla Rookh gebouw 2. De regels van de competitie:

1. Het SZVB wedstrijdreglement is van toepassing op de scholen futsal competitie 2017.

2. De scholen futsal competitie 2017 start op 14 januari 2017.

3. De leeftijdsklassen waarin een team zich kan inschrijven zijn als volgt:
– Jongens U-20: voor spelers geboren na 1 januari 1997
– Jongens U-17: voor spelers geboren na 1 januari 2000
– Jongens U-14: voor spelers geboren na 1 januari 2003
– Meisjes Openklasse (U-20): voor spelers geboren na 1 januari 1997

4. Het inschrijfbedrag per team bedraagt SRD 100,-. Dus indien een school meerdere teams inschrijft zal voor elk team het inschrijfbedrag betaalt moeten worden.

5. Scholen zullen voor het spelen van wedstrijden minimaal moeten beschikken over één volledig wedstrijdtenue t.w.: voor spelers identieke sokken, shorts en genummerde shirts. Keepers dienen een tenue te hebben welke hen onderscheidt van de mede- en tegenspelers. Spelers dienen sokken te dragen met een lengte eindigend net onder de knie.

6. Indien twee ploegen in tenues verschijnen die grote overeenkomst vertonen, dan moet de ploeg die eerst in het wedstrijdprogramma is genoemd een ander, afwijkend tenue dragen. Ter tegemoetkoming zal de SZVB er voor zorgen dat er hesjes en/of een reserve tenue beschikbaar zijn.

7. Scholen dienen er zorg voor te dragen dat er minimaal 1 (één) ingeschreven teamofficial op de spelersbank aanwezig is bij te spelen wedstrijden van de betreffende school. Zonder teamofficial zal er geen aanvang gemaakt worden met de wedstrijd.

8. Indien een wedstrijd geen voortgang vindt vanwege nalatigheid van de school en/of door het niet naleven van afspraken en regels zal deze wedstrijd niet worden overgespeeld. De wedstrijd wordt verloren verklaard voor de tot staking aanleiding gevende partij. De tegenpartij wint de partij reglementair en krijgt drie (3) competitiepunten toegekend. Indien de wedstrijd reeds aan de gang was blijven de eventueel gescoorde doelpunten gehandhaafd. De tot staking aanleiding gevende partij (= verliezende partij) krijgt 1 (één) competitiepunt in mindering.

9. Wedstrijden in de algemene ronde duren 2 x 20 minuten bij de jongens en bij de meisjes 2 x 17.5 minuut. Vanaf de knock out ronde zullen de wedstrijden een duur hebben van 2 x 25 minuten bij de jongens, bij de meisjes 2 x 20 minuten.

10. Een gele kaart in de scholen competitie betekent onmiddelijk 2 minuten straf uitzitten.

11. U-14 spelers mogen ook in de U-17 klasse uitkomen en U-17 spelers mogen ook in de U-20 klasse uitkomen. Echter is het van belang dat de spelers van het U-14 team die uitkomen in U-17 ook op de lijst staan van het U-17 team. Dit geldt ook voor de U-17 spelers die uitkomen in het U-20 team.

12. Indien een school zich, na de loting van de poule-indeling of tijdens de competitie terugtrekt, zal deze het daaropvolgend competitiejaar niet worden toegelaten tot de competitie.

13. Het competitiesysteem ziet er als volgt uit:
– Jongens U-20: In de poule Round Robin systeem, naar de knock-out ronde gaan de nummers 1 en 2 van elke poule.
– Jongens U-17: In de poule Round Robin systeem, naar de knock-out ronde gaan de nummers 1 en 2 van elke poule.
– Jongens U-14: In de poule Round Robin systeem, naar de knock-out ronde gaan de nummers 1 en 2 van elke poule
– Meisjes Openklasse (U-20): In de poule Round Robin systeem, naar de knock-out ronde gaan de nummers 1 en 2 van elke poule

Indien ploegen gelijk eindigen na de algemene ronde geldt dat de ploeg door gaat die:
– het hoogste aantal competitiepunten heeft. Indien gelijk, dan
– het hoogste doelsaldo. Indien gelijk, dan
– het hoogste aantal doelpunten (voor) gescoord. Indien gelijk, dan
– wordt er een lot getrokken ter bepaling welk team door gaat.

14. Een toegangskaart kost SRD 7,50.

15. Er worden geen geldbedragen als prijs uitgekeerd. Trofeeën en eventueel geschenk-bonnen zullen als stimulans worden uitgereikt aan de winnaars.

16. Alcoholgebruik en roken is niet toegestaan in de sporthal! Teamofficials dienen hierop te letten.

17. Vernielingen in en aan de sportaccommodaties zullen de school in rekening worden gebracht.

18. Er dient verplicht een officiële vertegenwoordiger verbonden aan de school bij elke wedstrijd van de school aanwezig zijn in de hal. Deze vertegenwoordiger dient zich bij de tafelofficial te melden voor aanvang van de wedstrijd.

19. Elke school dient hun contactgegevens: de contactpersoon, een emailadres en telefoonnummer aan de SZVB te verstrekken.

Surinaamse Zaalvoetbal Bond

Door SMEsport.com