QN Sport+ Television N.V.

Tachana Dalger verovert Caribische baanwielrentitel

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Dit voelt heerlijk aan. Een onbeschrijfelijk gevoel om kampioen te worden.” Tachana Dalger is zaterdag Caribisch kampioen baanwielrennen geworden in Port-of-Spain, Trinidad en Tobago. In de finale van het onderdeel 500 meter sprint veroverde zij de gouden medaille in een tijd van 36,019 seconden. De Jamaicaanse Dahlia Palmer werd runner-up (36,808 seconden), terwijl de Trinidadiaanse Phoebe Sandy derde werd in 37,318 sevonden.

 

Dalger is later op de dag op het onderdeel Keirin semikampioen geworden. Palmer pakte de gouden medaille, terwijl Claudia Baro Arango uit Cuba derde werd. Het is voor Dalger haar eerste titel tijdens de Caribbean Track Championships in het indoor stadion van Trinidad en Tobago. Het evenement, dat plaatsvindt onder toezicht van de Internationale Wielrenunie (UCI), is vrijdag begonnen en eindigt zondag.

 

Wadilie

Eerder op de dag eindigde Xavi Wadilie op de tiende plek in een deelnemersveld van elf baanwielrenners. De Trinidadiaan Kwesi Browne werd winnaar tijdens de kwalificatie van de 200m sprint. Zijn landgenoot Zion Pulido en de Cubaan Brayan Lopez Perez eindigden respectievelijk als tweede en derde.

 

DTSNV

Wadilie is minder dan een maand terug op uitnodiging van de UCI vertrokken naar een trainingskamp op Trinidad en Tobago. Hij verwachtte vrijwel niets van kwalificatierace. “Ik ben niet eens een maand terug begonnen op de baan. Het was gewoon kijken hoe het is om op de baan te rijden met toppers. Volgend jaar kom ik zeker voorbereid terug, want ik zal meer rijden en ervaring hebben”, aldus Wadilie. Dalger en Wadilie komen zondag weer in actie.

Dwtonline.com