QN Sport+ Television N.V.

Tagliafico hoopt op medewerking Ajax bij Barcelona-transfer

Nicolas Tagliafico hoopt vanmiddag voor de laatste keer in actie te komen voor Ajax. De 29-jarige linksback staat in de nadrukkelijke belangstelling van Barcelona.

De Spaanse grootmacht wil Tagliafico voor de rest van het seizoen op huurbasis overnemen van Ajax, waar de Argentijn nog een contract voor anderhalf jaar heeft. De Amsterdammers willen de Argentijn niet kwijt en zeker niet verhuren.

Tagliafico zelf hoopt op medewerking van Ajax. Dit seizoen is de Argentijn zijn basisplaats kwijt geraakt bij de landskampioen. ‘Wij willen hem niet laten gaan’, stelde Erik ten Hag afgelopen vrijdag nog. ‘Ik zal er zeker voor vechten om hem te behouden. Met hem erbij hebben we zeven volwaardige verdedigers. En op het moment dat hij zal gaan, dan wordt de spoeling heel dun.’

‘Ik merk zeker wel dat het ook voor hem van belang is dat hij ook aan spelen toekomt, maar soms kom je door bepaalde omstandigheden in die situatie, en dan zal je ook een bepaalde professionaliteit moeten betrachten. Dat laat hij ook altijd zien.’ In de afgelopen weken toonden ook Napoli en Olympique Marseille interesse in Tagliafico.

vi.nl