QN Sport+ Television N.V.

Takdier Boys lijdt pijnlijke nederlaag

SVB

De hoofdklasse competitie werd afgelopen vrijdagavond in het Eddy Blackmanstadion voortgezet met de wedstrijd tussen Takdier Boys en SNL. Ondanks Takdier Boys op de meeste fronten de betere was zou het toch SNL zijn die er met een 1 – 0 overwinning vandoor zou gaan.

Vanaf de start van de eerste helft liet Takdier Boys blijken dat het na een aantal wedstrijden op rij gelijk te hebben gespeeld, weer eens wilde winnen. Aan de andere kant hanteerde SNL veelal lange ballen, maar die liepen op niets uit.

Takdier Boys zou in de eerste helft heel dicht bij een doelpunt komen; eerst was het Dion Figueira wiens vrije trap via de doelman de deklat raakte, het ander moment was toen Melvin Valies goed was ingelopen op een diepe bal. Zijn schot werd geblokt door de doelman die op zijn beurt ook fantastisch was uitgelopen.

Vrijwel de hele eerste helft was Takdier Boys de toonaangever, maar toch zou het juist SNL worden die zou scoren; het was Furgell Ong – A – Fat die zijn ploeg in de 39 ste minuut op voorsprong bracht. De grote verdediger die vaker meegaat in de aanval was eerder in de wedstrijd al gevaarlijk met een schot op doel en was bij de tweede keer wel trefzeker. Met deze stand werd er gerust.De tweede helft vertoonde hetzelfde spelbeeld.

Takdier Boys bleef de dreigende ploeg, maar ook SNL kwam beter uit de verf met haar spel. De grootste kans op een gelijkmaker kwam voor Melvin Valies toen hij een breedgelegde bal het doel in moest werken. Er zou niet meer gescoord worden in dit duel en SNL wint dus met 1 – 0. Door dit resultaat komt SNL op zestien competitiepunten te staan en Takdier Boys blijft steken op twaalf.

De wedstrijd werd geleid door arbiter Patrick Olijfveld.

Rasjied Soeltan