Tallon Griekspoor knokt zich naar halve finales in Rosmalen, nu wacht Sebastian Korda

Titelverdediger Tallon Griekspoor heeft zich naar de halve finales geknokt van het grastoernooi van Rosmalen. De beste tennisser van Nederland klopte in drie sets Aleksandar Vukic: 4-6 6-3 7-6 (4).

De eerste set ging lange tijd gelijk op. Pas bij 4-4 kreeg Griekspoor zijn eerste breekpunten tegen. Na een dubbele fout leverde hij als eerste een game in. Vukic profiteerde en pakte de eerste set nadat hij zijn eigen servicegame behield: 6-4.Een break bij een 3-2 voorsprong in de tweede set bleek voor Griekspoor voldoende om een derde set af te dwingen: 6-3. Daarin moest een tiebreak de beslissing brengen. Daarin kwam Griekspoor meteen met 3-0 voor en het werd 5-1, maar Vukic kwam terug tot 5-4. Met twee sterke punten, een forehand en een service, haalde Griekspoor de zege binnen. „Ik heb voor ieder punt moeten knokken, maar dat past in deze week”, zei hij na afloop op de baan.

tromoto nv

Nu tegen Sebastian Korda

Zaterdag neemt de als zesde geplaatste Griekspoor het bij de laatste vier op tegen de Amerikaan Sebastian Korda, die eerder op de dag zijn landgenoot Tommy Paul versloeg.Griekspoor veroverde vorig jaar in Rosmalen de tweede titel uit zijn loopbaan. In de finale was hij toen in drie sets te sterk voor de Australiër Jordan Thompson.

Duel Brouwer uitgesteld na wolkbreuk

De kwartfinalewedstrijd van Gijs Brouwer is uitgesteld door de regen. Vrijdagmiddag rond 17.00 uur kwam het met bakken uit de lucht op het Autotron.Brouwer neemt het vrijdagavond op tegen de Fransman Ugo Humbert. Hij heeft nog één wedstrijd voor zich. De als eerste geplaatste Australiër Alex de Minaur neemt het daarin op tegen de Canadees Milos Raonic. Die twee zijn halverwege de eerste set.Het toernooi duurt tot en met zondag.

telegraaf.nl

Featured images: telegraaf.nl

Share article

Latest articles