QN Sport+ Television N.V.

Ten Hag doet wat Solskjaer niet deed en hakt keepersknoop door

Manchester United-manager Erik ten Hag laat doelman Dean Henderson op huurbasis vertrekken naar het gepromoveerde Nottingham Forest. Daarmee geeft de coach een duidelijk signaal af in de keepersstrijd.

Henderson komt uit de jeugdopleiding van Man Utd en debuteerde inmiddels voor het Engelse nationale elftal. De toekomst lijkt rooskleurig te zijn voor Henderson, maar komend seizoen hoeft hij dus niet te rekenen op speelminuten bij Man Utd. Ten Hag lijkt te gaan kiezen voor David de Gea als eerste doelman.

 

De 25-jarige Henderson staat voor een zesde huurperiode als speler van Man Utd, eerder verdedigde hij de doelen van Stockport County, Grimsby Town, Shrewsbury Town en Sheffield United (tweemaal) op tijdelijke basis.

 

In het seizoen 2020/21 kreeg Henderson een handjevol wedstrijden bij Man Utd, maar onder Ole Gunnar Solskjaer kwam De Gea toch weer bovendrijven als eerste doelman. Zodoende zat Henderson de afgelopen maanden meer op de bank dan hij gewend was tijdens eerdere verhuurperiodes.

 

DTSNV

Ten Hag heeft dus wel een knoop doorgehakt over zijn keepers. Het betekent wel dat er slechts twee ervaren doelmannen overblijven voor de eerste selectie. Naast De Gea staat ook nog de 36-jarige Tom Heaton onder contract bij Man Utd.

vi.nl