QN Sport+ Television N.V.

Thiago Mendes maakt excuses na aanslag op Neymar

De uitkomsten van de eerste medische controles bij voetbalvedette Neymar van Paris Saint-Germain zijn positief. De club uit Parijs noemt de klinische beoordeling “geruststellend”. Vervolgonderzoek moet uitwijzen hoelang Neymar uit de roulatie zal zijn.

De Braziliaanse aanvaller werd in blessuretijd van de verloren topper zondagavond tegen Olympique Lyon (1-0) hard op de linkerenkel geraakt door zijn landgenoot Thiago Mendes, die daarvoor de rode kaart kreeg. Neymar ging per brancard geëmotioneerd van het veld.

Lyon-middenvelder Mendes heeft via Instagram zijn excuses gemaakt voor zijn overtreding op Neymar. “Fouten gebeuren, maar ik ben hier om me te verontschuldigen. Ik hoop dat het niets ernstigs was”, aldus de 28-jarige Mendes. Neymar stond eerder dit seizoen door een peesblessure in zijn bovenbeen ook al geruime tijd aan de kant.

Trainer Thomas Tuchel was zondagavond niet alleen bezorgd over Neymar, maar ook ongerust over zijn andere smaakmaker Kylian Mbappé. De Franse aanvaller kwam op aanraden van de clubarts pas in de tweede helft op het veld tegen Olympique Lyon. “Hij speelde 30 minuten en dat was al te veel,” zei Tuchel. “Mbappé stond eigenlijk in de rode zone en riskeerde letsel.”

PSG staat nu een punt achter LOSC Lille en Lyon (29 punten), de nummers 1 en 2 in de Franse competitie.

Telesport