Thunder wint met sterke Ibaka bij Clippers

De Oklahoma City Thunder heeft in de halve finale van de play-offs een belangrijke overwinning geboekt. Op bezoek bij de Clippers in L.A. werd het 118-112 voor de Thunder. De stand in de best-of-seven serie is nu 2-1 in het voordeel van OKC. De Clippers eindigden het derde kwart met een 8-0 run en begonnen daardoor aan het vierde kwart met een voorsprong van 90-86. De Clippers hadden dit seizoen nog niet verloren wanneer zij het laatste kwart met een voorsprong begonnen, maar dat liep dit keer dus anders. De Thunder schoten een field goal percentage van maar liefst 61.1% (55.7% over de hele wedstrijd).

Met name de power forward van de Thunder, Serge Ibaka, speelde ijzersterk. Hij kwam al snel in de wedstrijd in foul trouble, maar hield zich daarna gedeisd en eindigde met 20 punten met negen van zijn tien schoten raak. Coach Scott Brooks was na afloop lovend over het spel van Ibaka, omdat hij altijd vol passie speelt.

De nieuwbakken MVP Kevin Durant zat met 34 punten (14-uit-24), acht rebounds en zes assists natuurlijk lekker in zijn vel. Ook Westbrook bracht zijn A-Game met 23 punten, dertien assists en acht rebounds.

Aan Clippers zijde leverden Paul en Griffin ook topprestaties. Griffin eindigde met 34 punten (13-uit-22) en Paul vulde het statboard met 21 punten, zestien assists, zonder een turnover.

sportamerika.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter