QN Sport+ Television N.V.

Tiesj Benoot (Jumbo-Visma) breekt nekwervel na aanrijding

Na een aanrijding op een training in Livigno komt er abrupt een einde aan het seizoen van Jumbo-Visma-renner Tiesj Benoot (28). De precieze omstandigheden van het ongeluk zijn niet helemaal bekend, maar het betrof een ernstige klap. Zijn seizoen zit er naar alle waarschijnlijkheid op. Dat betekent ook dat hij namens België het WK in Australië moet missen. Op sociale media laat hij weten dat hij zelfs ’een kleine breuk in zijn nekwervel’ heeft opgelopen, maar dat de situatie niet kritiek is.

Benoot heeft op Instagram een update gegeven van zijn verwondingen. ,,Ten eerste wil ik iedereen laten weten dat ik ok ben. Gisteren was ik in de Italiaanse Alpen betrokken bij een ongeluk. Ik ben nu in het ziekenhuis en daar krijg ik goede medische hulp en kan ik herstellen van de crash.”

 

Om te vervolgen: ,,Uit de uitslagen blijkt dat ik een kleine breuk in mijn nekwervel heb opgelopen, al ben ik nooit hierdoor in een levensbedreigende situatie terechtgekomen. Ik ben stabiel. Iedereen bedankt voor alle lieve berichten. De komende weken ga ik werken aan mijn herstel.”

Normaal gesproken zou Benoot op 21 augustus aan de start gestaan hebben van de BEMER Cyclassics in Hamburg en ook de Ronde van Duitsland en de Canadese wedstrijden in Québec en Montréal stonden op zijn programma. Zo goed als de hele aanloop die ook zijn Jumbo-Visma-collega Wout van Aert neemt naar het WK in het Australische Wollongong. Het mag echter niet zijn voor Benoot.

 

De Belg, die ook in de Tour al ongelukkig ten val kwam, kreeg maandag op training dus opnieuw met een serieuze portie pech te maken. Na een aanrijding op training moet hij verstek geven voor de rest van het seizoen.

 

DTSNV

De precieze details over het ongeval en zijn verwondingen bleven maandag nog binnenskamers. Benoot was in het Italiaanse Livigno op trainingskamp om de najaarswedstrijden voor te bereiden. Dat liep volgens plan tot hij door een wagen werd aangereden. Het ging om een stevige klap. Benoot ontsnapte dus wel aan ergere gevolgen.

Bron: Het Nieuwsblad