Topzwemmer Ian Thorpe bekent dat hij homo is

Zwemmer Ian Thorpe heeft na lange tijd van speculeren over zijn geaardheid vandaag bekend gemaakt dat hij op mannen valt. De Australiër, die 22 wereldrecords verbrak, kwam tijdens een interview met Channel 10 uit de kast. Het interview wordt morgen uitgezonden, zo meldt News Corp.

Thorpe is elfvoudig wereldkampioen en won vijf keer goud op de Olympische Spelen. In 2012 verscheen een autobiografie over hem, hierin ontkende hij nog dat hij homo was. ‘Voor de duidelijkheid: ik ben niet homo, al mijn seksuele ervaringen waren met een vrouw’, is te lezen in zijn boek ‘This is Me’. ‘Ik voel mij aangetrokken vrouwen en hou van kinderen, ooit wil ik zelf een gezin.’

Dit jaar werd Thorpe opgenomen in een psychiatrisch centrum wegens depressie. Hij had zelfs al meerdere keren gepland hoe en waar hij zichzelf van het leven kon beroven.

In 2014 kwamen meerdere (oud)-topsporters uit de kast. Michael Sam is de eerste openlijk homoseksuele American Footballspeler die in de NFL actief is. Ook de Duitse oud-voetballer Thomas Hitzlsperger beleefde zijn coming-out.

ad.nl

Share article

Latest articles