Tottenham-spits Richarlison doet boekje open: ‘Ik heb psychologische hulp nodig’

tromoto nv

Richarlison heeft in een uitgebreid interview een boekje opengedaan over zijn mentale gezondheid. De Braziliaanse spits erkent dat hij psychologische hulp nodig heeft.”Op het veld lijk ik een vrolijke kerel en wil ik anderen zoveel mogelijk helpen. Maar soms gaan dingen niet zoals je wil”, vertelde Richarlison aan de Braziliaanse sportzender Globo Esporte na de zege van zijn land op Peru (0-1).

“Buiten het veld hebben veel dingen me in de weg gestaan. Zelfs als ik dingen goed wilde doen, ging het verkeerd”, vervolgde de aanvaller van Tottenham Hotspur. “Ik ga me nu weer op mijn club concentreren. De storm is gaan liggen.” De 26-jarige Richarlison heeft een aantal zware maanden achter de rug. “De laatste vijf maanden heb ik een turbulente periode buiten het veld gehad. Er waren mensen om me heen die alleen maar geld zagen. Maar daar ben ik nu van af. Het lijkt erop dat ik weer in vorm raak nu ik mijn leven weer op de rit heb.”

Vrijdag liet Richarlison zijn emoties de vrije loop nadat hij was gewisseld in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bolivia (5-1-zege). De spits, die de prijs voor mooiste WK-goal kreeg voor zijn omhaal tegen ServiĂ«, zat huilend op de reservebank. “Dat kwam niet doordat ik slecht gespeeld had, maar door de afgelopen maanden. Alles kwam eruit”, vertelde hij. “Als ik terug naar Engeland ga, zoek ik psychologische hulp. Ik moet aan mijn emoties werken. Dat is wat ik nodig heb. Deze week ga ik met iemand om de tafel. Ik moet gaan praten.”

Nu.nl

Share article

Latest articles