QN Sport+ Television N.V.

Transvaal blaast Streepey Stadion nieuw leven in

PARAMARIBO – De gloriejaren van het George Streepey Stadion lijken weer nabij. Het stadion, dat vroeger de bakermat was voor de jeugd, stond er jarenlang verwaarloosd en vervallen bij, totdat Transvaal twee jaar geleden met de renovatie begon. Voorzitter Anand Pherai onthult tegenover de Ware Tijd dat de vereniging bezig is met de laatste werkzaamheden en dat het stadion waarschijnlijk eind december wordt opgeleverd.

In het nieuwe competitieseizoen zal Transvaal zijn thuiswedstrijden op dit complex spelen. “Wij zijn nu bezig met een viptribune”, zegt Pherai. Het wordt een stadion dat aan alle eisen van de Surinaamse Voetbalbond zal voldoen. Het beschikt onder meer over een tribune met kuipstoelen, die dertienhonderd zitplaatsen biedt, vijf nieuwe kleedkamers met locker en eigen kluis, verlichting, toiletgroepen, EHBO-ruimte, materialenkamer, vier appartementen, keuken, leslokaal, fysio- en scankamer en een dopingruimte.

Met trots vertelt de voorzitter dat het stadion over een digitaal scorebord beschikt met geavanceerde snufjes. Verder wordt er een camerasysteem geplaatst, zodat het publiek de herhaling van een doelpunt kan zien op groot scherm. Transvaal wil het stadion, maar ook de basis moderniseren. Het team is bezig zijn kaartverkoop te digitaliseren. Om alles ordelijk te houden, krijgen de stadionbezoekers een stoelnummer toegewezen. Daarnaast krijgt de faciliteit een persruimte, waar de media in alle comfort hun werk kunnen doen.

Met deze investering, probeert Transvaal behalve de club, ook de Surinaamse voetbalgemeenschap een boost te geven. De succesvolle ploeg probeert daarom goede randvoorwaarden te stellen om weer haar stempel te kunnen drukken in zowel Suriname als het buitenland. De ‘groenwitten’ zijn de enige Surinaamse club die clubkampioen is geworden van de Concacaf.

Dwtonline.com