QN Sport+ Television N.V.

Turkije krijgt groen licht en gaat voor Duitse succesbondscoach

Stefan Kuntz wordt zo goed als zeker de nieuwe bondscoach van Turkije. De Duitse voetbalbond laat in een statement weten dat men een transfer niet zal blokkeren.

Kuntz is al vijf jaar bondscoach van Jong Duitsland en heeft een contract tot medio 2023. Hij bevestigde woensdag op Instagram Stories naar Turkije te zijn gevlogen voor gesprekken met de Turkse voetbalbond: ‘Maar er is nog niets besloten’.

Mochten de TFF en Kuntz een akkoord bereiken, dan zal de DFB vanwege ‘het succes van Kuntz bij de Duitse beloftenploeg en zijn speciale relatie met Turkije’ niet gaan dwarsliggen. Het vrijstellen van Kuntz kan dan ook gezien worden als ‘een symbool voor de vriendschap tussen het Duitse en Turkse voetbal’, aldus de DFB.

De Turkse voetbalbond zette na de 6-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal in de WK-kwalificatiereeks Senol Günes op straat. Diverse namen passeerden vervolgens de revue: van Joachim Löw tot Mustafa Denizli en van Okan Buruk tot Riza Calimbay. De TFF lijkt nu toch voor de 58-jarige Kuntz te kiezen.

vi.nl