Turkse bondscoach ziet Johan Cruijff als voorbeeld

De Turkse bondscoach Senol G√ľnes weet dat zijn ploeg de WK-kwalificatie begint op de dag dat Johan Cruijff vijf jaar geleden overleed. De 68-jarige G√ľnes, die het woensdag met Turkije in Istanbul opneemt tegen het Nederlands elftal, ziet in Cruijff een voorbeeld.

‚ÄěIk heb het boek van Cruijff gelezen‚ÄĚ, vertelde G√ľnes op de persconferentie. ‚ÄěZijn levensverhaal gaat over hoogte- en dieptepunten: vriendschappen, verwachtingen, jaloezie, problemen, successen. Hij bleek een zeer goede voetballer te zijn, hij werd wereldwijd bekend. Ik was liefhebber van zijn manier van spelen. Hij was iemand die zijn karakter en filosofie wist te vertalen naar de manier van voetballen.‚ÄĚ

 

Onder leiding van G√ľnes wist Turkije zich te plaatsen voor het EK, dat komende zomer met een jaar vertraging wordt gehouden. De bondscoach heeft jonge spelers ingepast in zijn ploeg, onder wie Feyenoorder Orkun K√∂kc√ľ. ‚ÄěWe hebben eerder al onze droom laten uitkomen. We willen nu ook meedoen aan het WK 2022.‚ÄĚ De Turken spelen drie dagen na het duel met Oranje in de Spaanse stad M√°laga tegen Noorwegen. ‚ÄěWe treffen meteen onze twee grootste concurrenten. We kunnen gelijk een goede start maken‚ÄĚ, aldus G√ľnes.

Telesport

Share article

Latest articles