‘Twee clubs overwegen zich terug te trekken uit Super League’

De negatieve reacties over de oprichting van de Super League zijn zo overweldigend dat twee Premier League-clubs overwegen om zich toch terug te trekken uit het project. Volgens The Guardian gaat het om Chelsea en Manchester City.

De Britse kwaliteitskrant baseert zich op een bestuurslid van een andere club die is benaderd om in de Super League te gaan spelen. Tijdens het UEFA-congres in Montreux van dinsdag ging het in de wandelgangen ook over die clubs. De negatieve reacties van fans, andere clubs en voetbalbonden zijn zo enorm dat Chelsea en City een draai van 180 graden overwegen.

Volgens tegenstanders van de Super League is minder dan de helft van de twaalf Super League-clubs fanatiek aanhanger van het project. Juventus, Real Madrid, Manchester United en Liverpool zijn de initiatiefnemers. Andere clubs zouden vooral meedoen om er financieel beter vanaf te komen en om te voorkomen dat ze buiten de boot zouden vallen als ze niet meedoen.

De vraag is bij welke club de bron van¬†The Guardian¬†werkt. Paris Saint-Germain, Bayern M√ľnchen en Borussia Dortmund liggen voor de hand, maar volgens Super League-voorman Florentino P√©rez zijn die clubs niet benaderd. In een document dat in handen is van de Duitse krant¬†Der Spiegel¬†staan de namen van die clubs echter wel vermeld. Zij zouden het deelnemersveld kunnen uitbreiden tot vijftien clubs.

 

Ultimatum
In verschillende statements legden PSG, Bayern en Dortmund echter al uit dat ze geen trek hebben in de Super League. De drie clubs is volgens Der Spiegel een ultimatum gegeven. PSG moet binnen veertien dagen aangeven of de club alsnog wil deelnemen aan de Super League. Bayern en Dortmund krijgen dertig dagen de tijd om te reageren op de uitnodiging.

vi.nl

Share article

Latest articles