QN Sport+ Television N.V.

Twee grote monden botsen in Parijs

Twee grote voetbalpersoonlijkheden met een grote mond treffen elkaar vanavond in Parijs: Zlatan Ibrahimovic en José Mourinho. Paris Saint-Germain, met Zlatan in de spits, neemt het dan in de achtste finales van de Champions League op tegen Chelsea, de ploeg van trainer Mourinho.

Het wordt de zevende keer dat de eigenzinnige grootheden tegenover elkaar staan. Opvallend genoeg gebeurde dat nooit in een nationale voetbalcompetitie, maar alleen in de Champions League. De tussenstand is in evenwicht. Opvallend detail: Ibrahimovic scoorde nog nooit tegen Mourinho.

Ibrahimovic en Mourinho leren elkaar in 2008 kennen bij Internazionale. De Portugees wordt dat jaar aangesteld als trainer bij de Italiaanse club, waar Ibrahimovic al sinds 2006 actief is. De samenwerking levert Internazionale de landstitel op en de Zweedse aanvaller wordt topscorer, voetballer van het jaar én maker van de mooiste goal in de Serie A.

Barcelona – Internazionale

In de zomer van 2009 verhuist Zlatan naar Barcelona en een maand later is Internazionale een van de tegenstanders in de groepsfase van de Champions League. Bij de 0-0 in Milaan doet Ibrahimovic mee, bij de 2-0 winst in Camp Nou zit hij op de bank.

In de halve finales treffen beide ploegen elkaar opnieuw en Internazionale, de latere winnaar, schakelt Barcelona uit. Thuis wint de ploeg van Mourinho met 3-1, in Barcelona wordt met 1-0 verloren. Voor Zlatan duren beide duels iets meer dan een uur: dan wordt hij door trainer Pep Guardiola gewisseld.

AC Milan – Real Madrid

Een jaar later staan de Portugees en de Zweed weer tegenover elkaar. Ibrahimovic heeft dan net een einde gemaakt aan zijn ongelukkige huwelijk met Barcelona en onderdak gevonden bij AC Milan. Mourinho is na de Champions League-winst spoorslags uit Milaan vertrokken en wil zijn kunststukje herhalen met Real Madrid.

De Europese grootmachten loten elkaar in de groepsfase. In Madrid wint Mourinho met 2-0, in Milaan wordt het 2-2.

Paris Saint-German – Chelsea

De laatste ontmoeting tussen Ibracadabra en The Special One dateert van vorig seizoen: het eerste duel van hun huidige clubs in de kwartfinales van de Champions League.

Voor Ibrahimovic is het opnieuw geen prettige avond. Paris Saint-Germain wint de thuiswedstrijd weliswaar met 3-1, maar weer weet Ibrahimovic het net niet te vinden. Bovendien valt de Zweed uit met een hamstringblessure, waardoor hij de return misloopt. Daarin wordt zijn PSG door de ‘bus’ van Mourinho uitgeschakeld: 2-0.

nos.nl