Tyson Fury belooft agressieve aanpak in gevecht tegen Anthony Joshua

Tyson Fury zegt dat hij agressief de strijd aan zal gaan tegen Anthony Joshua. Van de twee Britse bokskampioenen wordt verwacht dat zij dit jaar twee keer tegenover elkaar zullen staan, maar dat is nog niet in kannen en kruiken. Fury nam in een interview alvast een voorschot op het eerste gevecht.

In een gesprek met¬†Gareth A Davies, verklaarde de regerend lineair en WBC-zwaargewicht kampioen Fury, dat hij van plan is agressief tegen Joshua te gaan vechten. ,,Net zoals ik deed met Wilder‚ÄĚ, zegt de 32-jarige Brit. Fury en de Amerikaanse bokskoning Wilder stonden twee keer tegenover elkaar. De eerste confrontatie eindigde in een gelijkspel. Het tweede gevecht eindigde in een winst voor de Brit.

 De tweede keer dat Fury en Wilder tegenover elkaar stonden wilde Fury niets aan het toeval overlaten. Fury ging er dan ook vol in en domineerde de wedstrijd. Wilder moest opgeven vanwege een oorblessure, maar wacht op een derde kans tegen Fury. De 2,06 meter lange vechter uit Wythenshawe neemt het echter liever op tegen de 31-jarige Anthony Joshua uit Watford.

Domineren

Dezelfde aanpak als tegen Wilder zal Fury volgens eigen zeggen gaan inzetten tegen Joshua. ,,Vanaf de start meteen vol gas en agressief vechten. Ik zal de wedstrijd domineren om te laten zien wie de echte kampioen is‚ÄĚ, zegt Fury tegen Davies.

Wanneer Fury en Joshua het tegen elkaar gaan opnemen is nog niet bekend. Deels is dit afhankelijk van hoe de coronapandemie in Engeland zich ontwikkelt. Saoedi-Arabi√ę wordt al genoemd als mogelijke andere locatie voor het gevecht tussen de twee Engelse bokskampioenen. Ook zet Wilder alle zeilen bij voor een derde gevecht met Fury. De Amerikaan heeft een arbitragecommissie de opdracht gegeven de herkansing te beoordelen. Het team van Fury zegt dat deze niet legitiem is.

 

Bron: AD.nl

Share article

Latest articles