QN Sport+ Television N.V.

UEFA bestraft clubs voor racisme

uefa straft clubs

De UEFA heeft drie clubs in de Champions League bestraft voor het racistische gedrag dat hun fans de afgelopen maand hebben geuit tijdens wedstrijden in de voorronde van het miljoenenbal. Dat heeft de UEFA vandaag bekendgemaakt.

Het Roemeense Steaua Boekarest, de Hongaarse club Debreceni VSC en het Sloveense Maribor moeten bij de eerstvolgende thuiswedstrijd voor de Champions League of Europa League een deel van het stadion sluiten.

Over de schreef

De UEFA reageert daarmee op de racistische uitingen die plaatsvonden in de wedstrijden die de drie clubs in juli speelden. In de wedstrijden van Steaua Boekarest tegen Stromsgodset uit Noorwegen, Debrecen tegen het Noord-Ierse Cliftonville en het Sloveense Maribor tegen Zrinjski uit Bosnië en Herzegovina gingen fans over de schreef.

De sancties voor de Roemeense kampioen worden woensdag al in acht genomen. Dan speelt Steaua de return in de derde kwalificatieronde tegen FC Aktobe uit Kazachstan. Twee delen van het stadion, bestemd voor het thuispubliek, worden afgesloten.

Debreceni VSC en Maribor spelen een uitwedstrijd en hun straf gaat pas later in.

nos.nl