Uithaal biedt Atlético weer zicht op happy end van eerder gevreesde horrorfilm

Atlético Madrid heeft zondag na twee slechte beurten weer het zoet van een zege geproefd. Met het succes tegen Eibar werd de koppositie in La Liga bevestigd en werden Real Madrid en Barcelona op afstand gehouden.

Na het gelijkspel tegen Real Betis werd getwijfeld of Atl√©tico Madrid zich nog wel kampioenskandidaat mocht noemen.¬†‘De situatie is een soort horrorfilm geworden’, was te lezen na het volgende puntenverlies van de koploper. Tegen Eibar herpakte de ploeg van Diego Simeone zich.

In de laatste minuten voor het rustsignaal gaf √Āngel Correa met twee goals het herstel vorm. Na doorkoppen van Hector Herrera tikte hij in de 42ste minuut bij de tweede paal de 1-0 binnen om een paar minuten later na een hoogstandje de marge te verdubbelen.

 

In de tweede helft nam Atlético Madrid snel afstand via Yannick Carrasco en Marcos Llorente. De Rojiblancos denderden door naar een zeer ruime zege op Eibar, dat ook nog een tweede goal van Llorente moest incasseren.

Dankzij het succes heeft Atlético Madrid een voorsprong van vier punten op Real Madrid, dat later deze zondag nog in actie komt. Barcelona volgt op vijf punten.

Sevilla, waar Luuk de Jong in de slotafse inviel, blijft op het vinkentouw zitten in de Spaanse titelstrijd. De ploeg van Julen Lopetegui houdt de druk op de drie grootste kampioenskandidaten dankzij de nipte zege op nummer vijf Real Sociedad. Met een vroege goal dwong Carlos Fernández Sevilla tot een inhaalrace, die halverwege de eerste helft al was volbracht. Fernando en Youssef En-Nesyri draaiden de rollen om in San Sebastian, waar de doelpunten vervolgens uitbleven. Door de zege komt Sevilla op een punt van nummer drie Barcelona, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld.

vi.nl

Share article

Latest articles