QN Sport+ Television N.V.

Uitleg Solskjaer over veelbesproken reserverol ‘exceptionele’ Ronaldo

Manager Ole Gunnar Solskjaer ziet Cristiano Ronaldo ook het liefst op het veld, maar hij ontkomt er niet aan zijn Portugese ster soms aan de kant te houden.

Het laatste duel voor de interlandperiode eindigde in een gelijkspel. Het puntenverlies tegen Everton (1-1) leidde tot een discussie over de onmisbaarheid van Ronaldo, die tegen The Toffees genoegen moest nemen met de rol van invaller.

Solskjaer gaf op weg naar de ontmoeting met Leicester City inzicht in zijn afwegingen Ronaldo geen basiskracht te laten zijn. ‘Hij is een exceptionele speler, een exceptionele afmaker, een exceptionele prof. Het is moeilijk hem aan de kant te houden.’

De Noorse manager snapt de vraagtekens bij het beeld van Ronaldo als bankzitter. ‘Het is fijn hem op het veld te hebben. Hij levert altijd. Hoe meer we hem op het veld hebben, des te beter.’

‘Iedereen zou het graag zien dat je speelt met steeds dezelfde basisploeg. Het zou fantastisch zijn, maar we moeten roteren zodat in april en mei iedereen scherp is. Afgelopen mei waren we te moe’, wijst Solskjaer op de bredere context van de invalbeurt voor Ronaldo. Pas aan het einde van het seizoen worden immers de prijzen verdeeld.

vi.nl