QN Sport+ Television N.V.

Umbro komende vijf seizoenen shirtsponsor PSV

PSV en sportkledingmerk Umbro hebben hun nieuwe partnership officieel bekrachtigd. De komende vijf seizoenen levert het van origine Engelse bedrijf, inmiddels in Amerikaanse handen, alle tenues en aanverwante artikelen aan de koploper van de Eredivisie.

De sponsorbijdrage in het contract met Umbro is ongeveer gelijk aan het bedrag dat PSV de laatste jaren van Nike ontving. Dat bedrijf was liefst twintig jaar aan de Eindhovense club verbonden.‘We hebben een geweldige relatie met Nike gehad, maar zijn erg blij met Umbro als nieuwe partner’, zegt Peter Rovers, de commerciële man van PSV, tegen Voetbal International.

‘Umbro is vanuit het verleden een echt groot voetbalmerk. Onze Romario werd in 1994 wereldkampioen met Brazilië in een tenue van Umbro. Zij zien PSV als de belangrijkste partner op het Europese vasteland en daar zijn wij vanzelfsprekend hartstikke trots op. We hebben technisch manager Marcel Brands en trainer Phillip Cocu vanaf het eerste moment bij dit traject betrokken en zij zijn zeer enthousiast over de kwaliteit van de materialen en de ontwerpen. Dat is natuurlijk het allerbelangrijkste. De spelers moeten zich prettig voelen.’

Als PSV zoals verwacht de titel pakt en dus in de Champions League gaat spelen, krijgt de club meteen een eerste bonus van Umbro. De nieuwe partners hopen op korte termijn de nieuwe tenues te presenteren. De shirts worden zo’n vijf euro goedkoper dan de tricots van Nike.

De Fanstore in het Philips Stadion, nu een winkel waar alleen Nike-artikelen verkrijgbaar zijn, zal worden omgebouwd. De spullen van Nike, zoals voetbalschoenen en shirts van grote clubs als Paris Saint-Germain en FC Barcelona, zullen echter wel te koop blijven. PSV is ook met Adidas in gesprek om artikelen van dat merk te gaan verkopen.

vi.nl