Umpire weigert de hand van Fognini

Tennissers die boos zijn en de scheidsrechter na de wedstrijd geen hand geven, dat gebeurt bijna dagelijks. Maar een scheidsrechter die de hand van een speler weigert, dat zien we eigenlijk nooit. Gisteren wel. Bij Fabio Fognini.

Het Italiaanse enfant terrible verloor bij het masterstoernooi in Parijs in de tweede ronde met 6-7 (5), 6-7 (7) van de Franse qualifier Lucas Pouille. Toen Fognini in de tweede tiebreak op 7-6 setpoint had, ging het mis.

Pouille sloeg een ace en Fognini stak sarcastisch zijn duim omhoog. Hij zag de bal uit. Een punt later gooide de Italiaan met zijn racket en schreeuwde hij naar scheidsrechter Carlos Bernardes. Daarna leverde hij de partij in met een dubbele fout. Einde seizoen.

Fognini tegen umpire: je bent gek!

Fognini feliciteerde Pouille, liep naar Bernardes toe, stak zijn hand uit en schreeuwde: “Je bent gek! Je moet zeggen dat je fout zat in de tiebreak.” De scheidsrechter gaf Pouille een hand, maar weigerde die van Fognini. “Je hoeft me niet te beledigen, dat doe ik ook niet bij jou”, zei hij.

Het kwam tot een verhitte discussie en uiteindelijk schudden de twee elkaar toch de hand. Maar daarmee was de discussie nog niet voorbij. Fognini en Bernardes liepen samen ruziemakend de baan af.

Controverse

Fognini is het gewend om uitgefloten te worden. Vorige maand stak hij in China zijn middelvinger op naar het publiek en op Wimbledon kreeg hij al twee keer een boete voor het maken van obscene gebaren, het gooien met rackets en discussies met de scheidsrechter.

Daarnaast laat de Italiaan, tot frustratie van het publiek, weleens wedstrijden lopen als hij achterstaat.

nos.nl

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter