QN Sport+ Television N.V.

Unicaja verslaat Kloof’s Andorra

PARAMARIBO – Unicaja heeft na twee opeenvolgende nederlagen zijn eerste winst binnen in Liga Endesa. Zondag werd MoraBanc Andorra, de club van Charlon Kloof, met 81-78 verslagen. Beide teams hebben nu een 1-2 winst-/verliesstaat in de Spaanse profbasketbalcompetitie.

In het eigen Poliesportiu d’Andorra startte MoraBanc Andorra sterk en sloot het de eerste quarter af met een voorsprong van acht punten: 25-17. Echter, bij de rust keek de thuisclub aan tegen een achterstand: 36-38. Een goede derde quarter zorgde ervoor dat MoraBanc Andorra aan de laatste periode begon met een 64-54 voordeel. Die voorsprong werd uiteindelijk verspeeld, doordat de bezoekers over een betere eindsprint beschikten. Kloof speelde iets minder dan vijf minuten.

MoraBanc Andorra opende op 20 september het seizoen met een 84-66 winst op Ucam Murcia, de oude ploeg van Kloof. Voor de point-guard stond die ontmoeting niet alleen in het teken van zijn terugkeer in Liga Endesa, maar ook van zijn rentree na ruim een halfjaar blessureleed. Vervolgens werd vrijdag de uitpartij tegen Valencia met 76-91 verloren. De ontmoeting was gepland voor woensdag, maar werd vanwege vermoedelijke Covid-19-besmettingen verschoven.

Op 30 september wacht MoraBanc Andorra het treffen met het Franse AS Monaco in de 7Days EuroCup, een Europees clubtoernooi. Het wordt een thuiswedstrijd voor Kloof en zijn team. De in Suriname geboren basketballer heeft al eerder gespeeld in dit toernooi. In het seizoen 2016-17 was hij er actief met de Macedonische club MZT Skopje. Echter, geen van de acht Europese clubwedstrijden werden toen gewonnen in groep A. In zijn periode bij Ucam Murcia speelde Kloof in 2017-2018 ook in de Basketball Champions League.

Dwtonline.com