QN Sport+ Television N.V.

Update inbraak Di Maria: ’half miljoen euro aan kostbaarheden gestolen’

Paris Saint-Germain-voetballer Angel Di Maria is zondagavond in een nachtmerrie beland. Di Maria werd tijdens het Ligue 1- duel met FC Nantes gewisseld nadat duidelijk was geworden dat er bij hem thuis was ingebroken.

In de 62e minuut werd Di Maria naar de kant gehaald, nadat directeur Leonardo naar het veld was gelopen en het nieuws in het oor van trainer Mauricio Pochettino had gefluisterd. De oefenmeester haalde zijn speler daarop naar de kant en begeleidde hem naar de kleedkamer. Pas enkele minuten later keerde Pochettino terug in de dug-out. Di Maria zou het stadion direct hebben verlaten.

Het vooraanstaande Franse sportmedium L’Equipe meldde maandagochtend dat de inbrekers erin zijn geslaagd een kluis mee te nemen. Daarin zouden zich horloges en sieraden bevinden ter waarde van zeker een half miljoen euro.

Tijdens de inbraak zouden familieleden van Di Maria even zijn vastgehouden. Ook ging het gerucht dat er een ontvoering had plaatsgevonden. Dat nieuws lijkt op een misverstand te berusten. Di Maria heeft een vrouw en twee dochters.

In 2015, toen Di Maria, nog bij Manchester United voetbalde, hadden inbrekers het ook al eens op zijn huis voorzien. De angst zat er bij het gezin toen zo in, dat de voetballer niet veel later besloot uit Engeland te vertrekken.

 

Marquinhos

Bij de ouders van Marquinhos, woonachtig in de buurt van Parijs, werd zondag eveneens ingebroken. Dat incident zou minder erg zijn geweest. Marquinhos werd pas na afloop van het duel met Nantes op de hoogte gebracht.

PSG heeft een treurig verleden wat betreft inbraken. De afgelopen anderhalf jaar overkwam (ex)-spelers Sergio Rico, Thiago Silva en Eric Maxim Choupo Moting hetzelfde.

Nederlaag

Paris Saint-Germain zette zich zondag, vijf dagen na de uitschakeling van FC Barcelona in de Champions League, op sportief vlak voor schut, De thuiswedstrijd tegen degradatiekandidaat FC Nantes ging pijnlijk verloren (1-2). Met een overwinning had de ploeg van trainer Mauricio Pochettino in punten op gelijke hoogte gekomen met koploper Lille, dat eerder op zondag op 0-0 bleef steken bij AS Monaco.

PSG, nog zonder sterspeler Neymar en met Mitchel Bakker op de bank, kwam door een treffer van de Duitser Julian Draxler vlak voor de rust nog wel op voorsprong. Na de rust sloegen de bezoekers verrassend toe met treffers van Randal Kolo Muani en Moses Simon.

Op de ranglijst heeft PSG nu een achterstand van 3 punten op Lille. Ook Olympique Lyon, dat vrijdag bij Stade Reims ontsnapte aan een nederlaag (1-1), heeft 3 punten minder dan de koploper.

Telesport