QN Sport+ Television N.V.

Usain Bolt krijgt in Australië nieuwe kans zich te bewijzen als voetballer

Usain Bolt krijgt in Australië een nieuwe kans om een contract als profvoetballer af te dwingen. De atletieklegende mag zich in een periode van zes weken bewijzen bij de Central Coast Mariners.

De Australiërs, die uitkomen op het hoogste niveau, benadrukken dat een contract absoluut geen zekerheid is. Ze zijn wel bereid zijn om een rol te spelen in de ambitie van de 31-jarige Bolt om aan de slag te gaan als voetballer.

Momenteel zijn de Mariners nog in gesprek met de Australische voetbalbond, die garant moet staan voor een deel van Bolts salaris als hij daadwerkelijk een contract afdwingt.

De Jamaicaan trainde eerder al mee bij onder meer Manchester United, Borussia Dortmund en het Noorse Strömsgodset, al was een contract bij die clubs niet de insteek. Bovendien maakte hij een paar keer zijn opwachting tussen voormalig topvoetballers in benefietduels.

Bolt zette vorig jaar na de WK atletiek een punt achter zijn imposante atletiekloopbaan. De wereldrecordhouder op de 100 meter won naast acht olympische titels elf gouden, twee zilveren en een bronzen medaille bij de WK.

“Mariners-coach Mike Mulvey zal Usain net als andere proefspelers behandelen en niemand heeft iets te verliezen. Als het niets wordt, krijgt Usain goede feedback waarmee hij verder kan”, zegt Mariners-directeur Shaun Mielekamp op de site van de Australische competitie.

“Als hij goed presteert, zou dat geweldig zijn. Vanuit het perspectief van de coach biedt deze proefperiode alleen maar mogelijkheden.”

Bij de Central Coast Mariners speelt voormalig FC Groningen-middenvelder Tom Hiariej. Tot eind mei stond ook Wout Brama er onder contract, maar hij vertrok en keerde terug bij FC Twente.