Utah Jazz breekt clubrecord met waanzinnige score

Utah Jazz heeft in de NBA een clubrecord gevestigd. De koploper van de Western Conference zegevierde in Californië met 154-105 over Sacramento Kings. Niet eerder slaagde de club uit Salt Lake City erin zoveel punten te maken in een competitiewedstrijd.

Het landelijke record van Detroit Pistons, dat in 1983 in een krankzinnige wedstrijd, met 186-184 won van Denver Nuggets, bleef buiten bereik van Utah Jazz.

Bojan Bogdanovic was topscorer bij de Jazz met 24 punten, gevolgd door Jordan Clarkson met 23 punten. Ook Georges Niang (19 punten) en Rudy Gobert (12 punten en 10 rebounds) waren op dreef bij de bezoekers. Liefst acht spelers van Utah Jazz eindigden in het puntenklassement in de dubbele cijfers.

Phoenix Suns naar play-offs

Phoenix Suns versloeg Los Angeles Clippers met 109-101. Daarmee verzekerde de club uit Arizona zich voor de eerste keer in elf jaar van een ticket voor de play-offs. Chris Paul leverde met 28 punten een grote bijdrage aan de overwinning.

Ook Philadelphia 76ers plaatste zich voor de nacompetitie. Het thuisduel met Atlanta Hawks eindigde in een klinkende zege: 127-83. Alle vijftien spelers van de ‘Sixers’ kwamen tot scoren, met Seth Curry als beste schutter (20 punten).

Titelhouder Los Angeles Lakers verloor voor de vierde keer in de laatste vijf duels. Washington Wizards was in eigen hal met 116-107 te sterk. Russell Westbrook bracht zijn dertigste triple-double van dit seizoen op zijn naam, met 18 punten, 18 rebounds en 14 assists.

 

 

Bron:Ad.nl

Share article

Latest articles