Vader Haaland en manager Raiola praten in Barcelona over transfer

Het speculeren over de toekomst van Erling Haaland lijkt in volle gang. Een aantal grote Engelse kranten, onder wie de Daily Mail, The Times en The Telegraph, wisten woensdag nog te melden dat het doelpuntenkanon van Borussia Dortmund in beeld is bij Manchester City. Een dag later prijkt de naam van Haaland groot in de Spaanse sportkranten.

Diario Sport en Mundo Deportivo melden dat de vader van Haaland en zaakwaarnemer Mino Railo donderdagochtend op het vliegveld van Barcelona zijn geland. Daar zou het tweetal zijn opgehaald door de persoonlijke assistent van Barça-voorzitter Juan Laporta. Daarna zijn de onderhandelingen geopend over een overgang van Haaland (20) naar de club van trainer Ronald Koeman. Diario Sport en Mundo Deportivo omschrijven dit nieuws zelf als ’Bombazo’, een bom.

 

Nog op dezelfde dag vertrok het tweetal echter alweer, naar verluidt naar de hoofdstad om ook met Real Madrid een mogelijke transfer te bespreken. Raiola, die de belangen van vele topspelers behartigt, zou in deze maand ook nog afspraken hebben met Chelsea en Manchester City.

„Vanuit mijn optiek kan er niets op tegen zijn dat beide heren een beetje van de zon aan de Middellandse Zee willen genieten”, merkte Zorc laconiek op. „We hebben hier woensdag over gesproken. Ons standpunt is heel duidelijk. Ik weet wat wij willen en daarom sta ik er nu ook heel ontspannen in.”

Mundo Deportivo ziet Haaland als een geweldig doel voor FC Barcelona om de punt van zijn aanval te versterken. Het probleem is volgens het sportmedium dat er meer kapers op de kust zijn. Grote Europese clubs zoals Real Madrid, Manchester City, Manchester United en Chelsea zouden ook hengelen naar de handtekening van het Noorse goudhaantje.

De vraag is ook hoe FC Barcelona de komst van Haaland wil gaan financieren. Barça worstelt met een enorme schuldenlast. Dortmund zou de Noor sowieso graag nog minimaal een jaar willen behouden voor de club.

Haaland stapte begin 2020 van Red Bull Salzburg over naar Borussia Dortmund. De lange en sterke spits ondertekende een contract tot medio 2024 bij de Duitse club. In veertien duels in de Champions League scoorde Haaland al twintig keer.

Manager Michael Zorc van Borussia Dortmund reageerde kalm op de berichtenstroom vanuit Spanje over Haaland. „Vanuit mijn optiek kan er niets op tegen zijn dat beide heren een beetje van de zon aan de Middellandse Zee willen genieten”, merkte Zorc laconiek op.

Telesport

Share article

Latest articles