QN Sport+ Television N.V.

Van Basten leest Neymar de les

De Nederlandse ’chief officer for technical development’ van de FIFA is van mening dat de Braziliaan iets aan zijn maniertjes moet doen.

„Neymar heeft een vrolijk karakter. Hij laat mensen lachen en dat is positief, maar zijn houding in Rusland was niet goed”, aldus Van Basten.

„Je moet op het veld hard werken en je sportief gedragen. Zulk soort toneelspel helpt niet. Dat moet hij zelf ook gaan inzien.”

Ondanks al zijn klasse was Neymar tijdens het WK veelvuldig het doelwit van spot en hilariteit, zeker op sociale media in Europa, vanwege zijn vele duikelingen en overdreven gedoe bij ogenschijnlijk lichte overtredingen.

Brazilië werd vooraf als grote favoriet voor de werelditel bestempeld. Neymar & co werden in de kwartfinale echter uitgeschakeld door België. De Goddelijke Kanaries gingen tegen De Rode Duivels met 2-1 onderuit.

De vedette van Paris Saint-Germain kwam in alle vijf de duels in Rusland in actie. Hij maakte twee goals en bereidde één treffer voor. In totaal kreeg Neymar 26 keer een vrije trap mee. Zelf kreeg hij één gele kaart.

Telesport