Van der Breggen mist nipt WK-goud

Anna van der Breggen (25) heeft bij het WK wielrennen in Richmond op 2,5 seconde naast het goud gegrepen bij de individuele tijdrit. De wielrenster van Rabo-Liv werd in de 30 kilometer durende rit tegen de klok tweede achter Linda Villumsen uit Nieuw-Zeeland.

Van der Breggen begon snel en noteerde de snelste tussentijd bij het eerste meetpunt na zeven kilometer. Bij het derde meetpunt (22 km) lag ze 14 seconden achter Villumsen, op de streep was daar dus nog 2,5 seconde van over.

Van der Breggen, afkomstig uit het Overijsselse Hasselt, geldt ook voor zaterdag in de wegrace als een van de favorieten. Ze won dit jaar onder meer al de Giro Rosa, de Waalse Pijl en La Course by Le Tour op de Champs-Elysées. Vorig jaar had ze een bijzonder pechvol WK toen ze tijdens de ploegentijdrit onderuit werd gereden door ploeggenote Annemiek van Vleuten. Van der Breggen liep daarbij een bekkenbreuk op. Na het wegvallen van Marianne Vos, die dit jaar door tal van blessures amper in actie kwam, werd ze een van de kopvrouwen van de Rabo-Liv-ploeg, waar ze inmiddels haar contract heeft verlengd.

Het brons was voor titelverdedigster Lisa Brennauer. Ellen van Dijk, twee jaar geleden in Florence wereldkampioene, stelde teleur met een zevende plaats.

Villumsen pakte al vijf keer eerder een medaille, nooit was het goud. De voormalig Deense was al drie keer derde en twee keer tweede geweest voordat ze op dertigjarige leeftijd het grootste succes uit haar loopbaan boekte.

Telesport

 

Share article

Latest articles