Van Dijk pakt brons

Tosh van Dijk heeft de halve finale wedstrijd op het onderdeel onder 68 kilogram van Ruddy Mateo van de Dominicaanse Republiek verloren en legde zou beslag op de bronzen medaille bij de 22ste Centraal-Amerikaanse en Caribische Spelen (Cacso) in Vera Cruz, Mexico. In het World Trade Center verloor hij dinsdag in de avond met 15-14.

Van Dijk zegt dat kleine concentratie verlies mij fataal is geworden. Volgens Van Dijk stond hij ruim voor in de derde ronde, maar een trap naar mijn hoofd heeft gemaakt dat hij terug is gekomen. Mateo kon net nog de score gelijk trekken: 14-14. In de extra ronde heeft Van Dijk geprobeerd de eerste punt te scoren, maar faalde in deze. Mateo was echter fortuinlijker en won zou de wedstrijd. De taekwondoka die in de extra tijd de eerste punt scoort, wint de wedstrijd. Mateo heeft later op de dag het kampioenschap gepakt door van de Mexicaan Isaac Torres te winnen. In de kwartfinale won Van Dijk nog van de Cubaan Fermin Quesada.

Van Dijk zegt dat vermoeidheid ook zijn parten heeft gespeeld. Hij geeft ook aan dat hij wel op zijn conditie getraind had. Van Dijk zegt dat zenuwen ook ervoor kan zorgen dat je vermoeid raakt. Desondanks is hij tevreden dat hij een medaille kon halen voor Suriname.  Trainer Rodney Wijnaldum zegt ook dat hij op cruciale momenten steken heeft laten vallen. Volgens de trainer was de trap naar het hoofd, de mokerslag geweest. “Dit heeft gemaakt dat Mateo terug is gekomen in de wedstrijd”.  “In de extra tijd heb ik hem gezegd om rustig aan te doen en loeren op de fouten van zijn tegenstander. Dit heeft hij ook gehad, maar alleen waren de trappen niet hard genoeg dat de censoren aangingen. Mateo heeft daarna gretig gebruik gemaakt van de misstap van zijn pupil”. De trainer is tevreden wat Van Dijk heeft neergezet.

Rakesh Parag (VSJS)

Related articles

Comments

Share article

spot_img

Latest articles

Newsletter